به گزارش خبرنگار طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر بابک زمانی در نشست خبری یازدهمین کنگره سکته مغزی ایران اظهار کرد: در سه سال گذشته با برنامهای که وزارت بهداشت برای درمان سکته مغزی حاد در کشور آغاز کرده است بیش از ۳ هزار بیمار سکته مغزی حاد به ۶۰ بیمارستان کشور مراجعه کردهاند و اقدامات درمانی برای آنها انجام شده است.
وی افزود: درمان سکته مغزی در کشور در حال گسترش است به صورتی که در سال جدید میلادی خبری در ارتباط با درمان سکته مغزی منتشر شد و بر اساس آن افرادی که دچار سکته مغزی شدهاند و به عبارتی درمان وریدی برای آنها امکانپذیر و موثر نباشد تا 24 ساعت امکان درمان آنها از طریق برداشتن لخته به روش آنژیوگرافی و مداخلهای امکان پذیر است.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران خاطر نشان کرد: درمان وریدی سکته مغزی از طریق تزریق به رگ دست تا چهار ساعت و نیم اول پس از سکته مغزی باید برای همه بیماران انجام گیرد که البته این مساله روی حدود ۵۰ درصد افراد اثر میگذارد و در صورتی که اثر گذار نبود طی ۶ ساعت نخست وقوع سکته باید از روشهای مداخلهای استفاده کرد.
وی با بیان اینکه اگر این روشها جواب نداد امروزه مشخص شده حتی درمان سکته مغزی حاد در ۲۴ ساعت اول با روش هایی جدید قابلیت انجام دارد ولی هنوز در ایران امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تخصیص منابع بیشتر بتوانیم پا به پای دنیا در جهت درمان سکته مغزی گام برداریم.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران یادآور شد: از هر چهار بیمار سکته مغزی، یک نفر با روش وریدی تا ۹۰ دقیقه نجات پیدا میکند و اگر این زمان به سه ساعت برسد، یک نفر از ۹ بیمار سکته مغزی نجات و اگر به 4/5 ساعت برسد، یک نفر از ۱۴ بیمار سکته مغزی نجات پیدا میکند.
زمانی عنوان کرد: یازدهمین کنگره استروک ایران یکم تا سوم اسفند ماه سال جاری در سالن همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار میشود و در این کنگره دو مهمان خارجی از کشورهای آمریکا و آلمان حضور دارند و حدود 90 مقاله در این کنگره ارائه میشود که 10 مقاله به صورت اورال و کلامی است.
نظر شما